ada lagik nak kongsi citer nie..semalam since abi ada plan nak beli keta baru kita pun g la showroom nak tengok keta..

ibu cadangkan abi g tengok Proton Exora yg baru lancar tuy..so kami bergerak la ke Kedai Proton Kat Taman Jaya Skudai tu..

wah, ada test drive lagik..1st impression tgk exora, bg ibu ok la..hehehe..sebab ibu bukan peminat kereta MPV..abi minat..layan je la minat abi..kaler yang ada cun gak..


ibu paling berkenan kaler pyrite brown tuy..tapi yg tu la paling ramai orang book, silap aribulan, atas jalan nanti semua exora kaler tu..ari tu ibu jadik jurugambar, abi n irdina jadi model kat protoon tu..tak pelah, ibu tak cun ari tu, malas nak bersiap la sejak ada irdina ni..hehehe..


melentok je irdina yer..manja betul dgn abi dia..jeles la ibu..huhuhu..


ibu plak buat2 la tengok enjin, siap amik gambar lagik tuy..padahal bukan la reti apa kebendanya pun pasal enjin keta nih..mcm apa tu..ibarat kera mendapat bunga..hehehe..ye ker peribahasa tu? dah lama tinggal BM ni..SPM dulu pun nasib baik ok arr..kikiki..



secara keseluruhannya, bagi ibu, ok la exora nie..kalau abi minat, ibu tak de hal, leh naik keta baru..tapi abi kata jom kita tgk lagik satu keta..yg ni jadi idaman abi..ibu tanya kat ne n keta apa?..abi kata," jom la dulu.."..wokeh..jalan2 best je..nanti ibu citer in next entry..


4 comments:

Zuri@ni said...

Baru lagi Zue ngan husband tengok Exora nie, masa tu kat Jusco Seberang Prai, husband je yang tengok, Zue tak tengok pun, sibuk tuju kat La Boheme nak beli roti :D

Wah, kalau takder apa-apa hal, leh beraya ngan keta baru la nie :D

lili11 said...

I suker Pesona. Yeay for Pesona ...

aleasofea said...

zue..entah lah zue..nak beli keta skrg pun sbb tak ada keta yg boleh bwk long distance..

keta yg selalu bwk tu meragam skit br ni..lgpun dah 10 thn guna..

aleasofea said...

lili11..thnx sbb melawat blog nie..nanti kita g blog awak plak..