wahh...penatnya rasa bila final exam tiba..tido ibu terganggu..cewah, tak cukup..ibu pun mcm irdina gak kena cukup 8 jam sehari..
semalam berakhirlah final exam dgn last paper fizik keadaan pepejal..soklan leh tahan gak ler..hehehe..tawakal je lah lepas berusaha..

tapi paling ibu terkilan, bila ibu sibuk study, irdina merengek pun ibu terpaksa pekakkan telinga..irdina pulak hanya nak tido dgn ibu, kalau ibu tak ada kat sebelah irdina akan terjaga..so selama beberapa malam ni lah irdina tido lewat mencecah pukul 2.30pg..

cian irdinakan? tak cukup kasih sayang ibu..maafkan ibu sayang, namun ini jua masa depan kita..irdina tentu nak lihat ibu grad dgn cepatkan?...namun jalannya pasti berliku..

study zaman jadi ibu dan isteri ni tak sama mcm study zaman teenager dulu..ibu terkenang saat itu..bersama auntie walida, auntie ida dan auntie nora..setiap musim exam auntie walida paling suka jd antu library..sejak tak study sesama lagi, ibu dah kena sumpah dgn library utm tu..kikikiki..tak penah jejak lg..kalau jejak pun utk pinjam buku jer..tapi buku terlampau banyak, lum ada rekod ibu jumpa buku yg ibu nak cari..lain yg dicari, lain pula yg jumpa..

kenangan tu semua takkan mudah luput dr ingatan ini..sekrg zaman dah lain..study pun dgn anak dan suami..keja umah lagi..bla..bla..bla..dan mcm2 lg..hehehe..



10 comments:

Zuri@ni said...

Kak Linda pun study gak eh :D? Zue dulu student UTM Skudai gak, fakulti FSKSM...grad tahun 2003. Skang nie, wat master kat UUM sebab ikut husband yang keje kat Perlis.

Rindunya nak balik study kat UTM, hehehe

Anyway, Kak Linda pun dah abis exam kan? So, sama-sama la kiter ber'holiday', Yeeehaaa! hehehe

***Kalau kiter sebaya, tolong betulkan ya, suka hati panggil orang kak...nak panggil Linda je, takut 'ter' kurang adab pulak nanti :)

Zuri@ni said...

Ok, dah confirm kiter sebaya, Linda :D, baru perasan umur kat profile...anyway, salam kenal :D

eriey said...

wahhh..nk exam pn dan lagi berblog ehehheh..syabas!!ibu yg tegarrrrrr...walida mmg antu buku sebenarnye..jak skoloh menengah lagiii ahaksss...

iu @ wid said...

e eh.. rindunye ngan psz tuuuuuu.... rindu ngan memori lamerrr...

good luck yer linda.. :D

aleasofea said...

ha??? Zu fakulti FSKSM? aik? yg mana ek?

linda dulu pun fakulti tu..abis diploma amik pendidikan plak..

kenal widayu aka iu kan? x classmate linda tu..cewah jejak kasih lak kat blog..kikiki..

aleasofea said...

thnx wid..huhuhu..zaman tua sikit ni, tak bertenaga mcm dulu2..kikiki..

aleasofea said...

eriey..kerna walida la linda kenal library..kalau tak haram...

sejuk sgt..linda tak suka aircond..

sufiyyah zulkifli said...

all the best mlmh!
semoga terus tabah!
hehe.
mak saya dulu macam mlmh gak.
hihi.

Zuri@ni said...

iu tu Zue kenal pas dia kawin sebab husband iu kawan husband Zue :D kat fakulti dulu tak pernah jumpa pun, kan iu kan, hehehe

Zue dulu duk Melawis, tak duk kolej dalam...sebab senang nak gi Jusco, hahaha

aleasofea said...

sufiyyah..

anak sulung ek? mak tgh belajar masa peknen ek? hehehe..sgt besar pengorbanannya tuy..tp org cakap anak pun cerdik tau kalau mak tgh belajar..